General
Acasă | General

General

Jul

13

2018

0
Comentarii

[P] Bitdefender a premiat medaliații Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj-Napoca ​

De

Bitdefender, cel mai mare producător de software autohton, a premiat medaliații în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei Internaționale de Matematică (IMO), organizată vineri la Cluj-Napoca. Compania a susținut această competiție ca parte a misiunii asumate de creștere a competențelor de matematică și științe.

Jul

13

2018

0
Comentarii

VIDEO Primul TGV african a atins 357 km/h n teste și va fi lansat oficial n Maroc, la final de an

De

Primul TGV din Africa urmează a fi dat în folosință peste câteva luni în Maroc, iar în teste trenul a atins 357 km/h, urmând ca viteza maximă comercială să fie de 320 km/h. Marocanii spun că este cel mai ieftin TGV, cu un cost de 9 milioane euro/km, dar sunt și voci care contestă proiectul, într-o țară cu nivel scăzut de trai unde banii ar fi putut fi investiți în alte domenii.

Jul

13

2018

0
Comentarii

Polițiștii pot intra cu forța n casele n care au loc conflicte și pot evacua agresorii, chiar dacă ei sunt proprietarii casei. Noua lege privind combaterea violenței domestice, promulgată de președinte

De

Polițiștii vor putea intra cu forța în locuințele în care au loc acte de violență domestică și, printr-un ordin de protecție provizoriu, pot dispune evacuarea agresorilor, chiar dacă sunt proprietarii caselor, și obligarea acestora de a purta un sistem electronic de supraveghere. Aceste prevederi sunt cuprinse în legea modificată privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, promulgată vineri de președintele Iohannis.

Jul

13

2018

0
Comentarii

Cum se formează un olimpic, dar și ct de toxică poate fi presiunea familiei. Radu Gologan, Olimpiada Internațională de Matematică 2018: Un copil se dezvoltă, pentru excelență, prin forțele și dorința lui de a face ceva, nu prin dorința familiei

De

​România va schimba regulile de selectare a elevilor în lotul național de matematică, după ce a înregistrat cel mai slab rezultat de până acum la Olimpiada Internațională de Matematică: locul 33 din 107. Anunțul a fost făcut de Radu Gologan, președintele comitetului științific al Olimpiadei. Acesta a declarat pentru HotNews.ro că echipe ca SUA și Rusia (locurile I și II anul acesta) iau în considerare puterea sau labilitatea psihică a copilului și alcătuiesc lotul în urma unor discuții între specialiști. “În România, din păcate, asta nu se prea poate face, pentru că imediat lumea crede că există subiectivism, că se fac lucrurile pe sub masă”, a afirmat Gologan.
  • ong>Toată povestea asta care circulă de 30 de ani, că copiii merg la mari universități datorită rezultatelor la olimpiadă, a făcut să crească presiunea părinților, începând cu copii de 7 ani care merg la concursuri și neapărat să ia diplome&Gologan

Jul

13

2018

0
Comentarii

10 soft-uri care pot face startup-urile mai productive

De

Productivitatea este crucială pentru firmele aflate la început de drum. Sunt sute de aplicaţii gratuite sau la preţuri accesibile, dintre care startup-urile pot alege pentru a-şi organiza mai bine munca. Iată zece dintre acestea, recomandate de specialiştii în domeniu.

Jul

13

2018

0
Comentarii

MFP: Propunerea de reducere a cotelor de TVA pentru publicațiile electronice ar putea fi rediscutată la umătoarea reuniune ECOFIN

De

România susține propunerea de directivă prin care să fie posibilă reducerea cotelor de TVA pentru publicațiile electronice, iar acest aspect ar putea fi rediscutat la o următoare reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Jul

13

2018

0
Comentarii

Guvernul SUA contestă preluarea Time Warner de către ATT, una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața media

De

Guvernul SUA încearcă să blocheze una dintre cele mai mari achiziții de pe piața media, preluarea grupului Time Warner de către AT&T. Departamentul american de Justiție a anunțat, potrivit The Guardian, că va face apel împotriva unei decizii recente a unui judecător federal de a permite această tranzacție. Decizia ce fusese privită drept o lovitură dată administrației conduse de Donald Trump, președintele care se opusese fățiș acestei afaceri.

Jul

13

2018

0
Comentarii

Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației care i-a retras titlul de doctor pentru plagiat. Voi declara recurs. Merg nainte cu Dumnezeu

De

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a susținut vineri că lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat și a anunțat că va face recurs la ICCJ, după ce instanța i-a respins acțiunea îndreptată împotriva Ministerului Educației și Guvernului pentru că titlul de doctor i-a fost retras.

Jul

13

2018

0
Comentarii

ncă cinci avioane F-16 vor fi cumpărate de la Portugalia pnă la finalul anului / Ministrul Apărării: Mai vrem apoi ncă 36 de avioane și ne-am adresat mai multor state care au n dotare F-16 și care le pot disponibiliza

De

România va mai cumpăra încă cinci avioane F-16 de la Portugalia, patru aparate cu comandă simplă și unul cu dublă comandă, iar decizia va fi trecută într-un proiecte de lege al Guvernului până la finalul anului, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor. „Va urma ca în perioada viitoare să discutăm și despre celalelte 36 de aparate F-16 pe care ne dorim să le achiziționăm. Sunt mai multe posibilități luate în calcul, ne-am adresat mai multor state care au în dotare F-16 și care pot disponibiliza aceste aparate, fie că discutăm despre Statele Unite, fie că discutăm de Israel sau Grecia”, a spus Fifor.
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 175 | aratând: 91 - 100

Conectare

Or you can

Connect with facebook

Bloggers